Tıledes Mahallesi'nde (köyü) temizlik çalışması başladı

Kızıltepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışmaları kapsamında ilçemiz sınırlarını kapsayan ve büyükşehir yasası ile mahalleye dönüşen köylerin temizlik çalışmalarına başlandı.

Gündem 24.07.2014 11:12:06 0
Tıledes Mahallesi

Kızıltepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ortaklaşa başlatılan mahallelerin (köylerin) çöp, moloz vb. temizlik çalışmalarına başlandı. İlçemizin sınırlarını kapsayan ve büyükşehir yasası ile mahalle statüsüne dönüşen köylerde hizmetlere başladı. Mardin ilimizin Büyükşehir olmasıyla birlikte belediyemize yükümlülükler getirilmiş olup, bu kapsamda mahalle statüsüne dönüşen köylere hizmet götürülmeye başlandı.

Belediye Eş Başkanlığımız olarak başlattığımız bu çalışmanın ilk olmadığı daha öncede mücavir alanların çöplerinin alınması ve köylere hizmet götürülmüştür. Köylerin içinde yıllardan beri atılmış ve hiçbir Kurum tarafından yapılmamış bir hizmeti şuan belediyemiz başlatmıştır. Yıllardan beri köylerin içinde birikmiş çöplerin belediye imkanları dahilinde köy muhtarlarının Eşbaşkanlığımıza yazılı talepleri ve birimlerimizin incelemeleri çerçevesinde Köyün yakınlarına insan sağlığını tehdit etmeyecek bir yere boşaltılmak kaydıyla köylerin çöp, moloz vb. temizlik çalışmaları yapılmaktadır.

Belediye Temizlik İşleri Müdürü Abdurrahim Aslan’ın yaptığı açıklamada; “İlçemiz sınırları içerisinde bulunan 35 km uzaklıktaki Bozhöyük Mahallesi (Tıledes Köyü) temizlik çalışmaları 1 kepçe 3 damperli kamyon olmak üzere üç günden beri devam etmektedir. Belediyemizin imkanlarının elverişli olmasıyla mücavir alan dışında bulunan mahallelerin (köylerin) konteynır sistemine geçmesiyle çöp toplama ve taşıma hizmeti kademeli olarak yapılacaktır” dedi.